Luchthelden boven Neteland: brochure bij fietszoektocht

De vaderlandslievende vereniging Brigade Piron 2.0 – Nete & Aa – wil de herdenking van alle oorlogsslachtoffers in ere houden door op gepaste wijze hierbij de jongere generaties te betrekken. Daarom werd met ondersteuning van het Plane Hunters Recovery Team Belgium, de erfgoedcel Kempens Karakter en de dienst Toerisme van Herentals, een fietszoektocht uitgewerkt voor het grote publiek. Iedereen kan zo op een leuke en sportieve manier kennis maken met de geschiedenis van de 4 crashsites van de WO2-vliegtuigen die neergestort zijn in de omgeving van Herentals, Herenthout
en Olen.

Aan het monument kan men even stil staan om op gepaste wijze eer brengen aan deze ‘luchthelden’: de jonge vliegeniers die tijdens de oorlog boven Neteland zijn omgekomen. Het fietstraject loopt langs rustige en mooie plattelandswegen en volgt grotendeels het veilige fietsknooppuntennetwerk. Op een 16-tal stopplaatsen langs het parcours zijn meerdere bezienswaardigheden te ontdekken en kan men bijkomende informatie terugvinden in de brochure en op de website van Brigade Piron. Deze brochure is nog steeds te verkrijgen bij de Dienst Toerisme van de betreffende gemeenten.

Ik mocht deze brochure van 20 pagina’s vormgeven “Luchthelden boven Neteland”, met een gedetailleerde plattegrond voor de fietsroute en bijkomende informatieve pagina’s.

Date: